household

Het automatiseren van uw gordijnen met een PowerCord Motor

Elegant automatisering van uw gordijnen / gordijnen? Hoe zit het met ze elke dag bij de schemering te laten sluiten, of misschien elke ochtend op een specifiek tijdstip open te laten. Het hebben van de mogelijkheid om te openen en je gordijnen te sluiten, kan een ernstige afschrikking zijn tegen inbraken, terwijl je ook weg bent van je woningen. Samen met een enigszins gerandomiseerde herhaling van uw typische dagelijkse verlichtingsroutine biedt het een huis dat een extreem overtuigende look bleef.

POWERCORD-We hebben een PowerCord Series 1 (£ 184) en Series 2 (£ 240) motor gekocht om onze verouderende Butler-add-a-motoren te vervangen. De foto’s in deze evaluatie zijn van de grotere motor (Serie 2) die we beneden hebben geïnstalleerd op een stille Gliss 5100 -track met twee sets van twee bochten erin (binnenbuigingen in een erker, plus omgekeerde bochten rond de buitenkant van de buitenkant van de buitenkant van de buitenkant De baai) en voor het half jaar heeft een extreem zware volledige lengte gevoerde fluwelen gordijnen die een algemeen evalueren van ongeveer 14-15 kg. Deze track/gordijncombinatie deed het, geloof het of niet, werkt helemaal goed met een Butler-add-a-motor ondanks de waarheid dat het er net zo goed uitziet als ongeveer als weedy als een teen van een muggen!

Installeren – De PowerCord -motoren zijn triviaal om te installeren, met slechts 4 schroeven die nodig zijn om ze op de muur aan te sluiten. Er is geen aanpassing mogelijk van de installatie -instelling dan de gaten op de ideale plaats te laten boorden, gezien het feit dat er gaten in de achterplaat zijn, geen slots, zodat de motorinstelling op geen enkele manier kan worden gewijzigd na het fixeren.

Nieuwe PowerCord Series 2 naast de oude Butler Add-a-Motor

We hebben ze net zoveel gebruikt als de muur, gemarkeerd de gatposities en vervolgens geboord en hebben ze op hun plaats bevestigd. Vervolgens liep het trackkoord rond de poelie en veranderde de snoerspanning door middel van de baan zelf. Het katrolwiel heeft een groef erin waarin het snoer zit, evenals de poelie, niet afhankelijk van het snoer dat in koop wordt gesneden om voldoende wrijving uit te oefenen. Er is ook geen aanpassing binnen de motor van de snoerspanning, die moet worden gewijzigd door middel van het gordijnspoor zelf. Veel half fatsoenlijke koordbaan maakt het mogelijk om de koordlengte te wijzigen, hoewel we, om eerlijk te zijn, tijdens het passen en aanpassing een paar keer met een behoorlijke hoeveelheid speling in de snoerlus en het niet leek om het een beetje zorgen te maken. De eenheden maken gebruik van een moeras-standaard IEC-netleider en aansluiten op een gemeenschappelijke 13-amp-socket.

De eenheden vinden het einde van het reizen door te voelen wanneer de motor is gestopt met bewegen wanneer deze het einde van de baan raakt. Het niveau waarop het de gestimuleerde weerstand voelt, kan worden gewijzigd om rekening te houden met extreem zware gordijnen die op zichzelf een behoorlijke hoeveelheid ton veroorzaken.

Het is de moeite waard erop te wijzen dat in tegenstelling tot sommige andere elektrische gordijnmotoren en rails deze niets in actie doen naar een stroomcyclus, dus ze bijvoorbeeld op een X10 -module zetten zou zinloos zijn.

Brute Force – Deze nieuwe motor is ongeveer 5 keer zo groot, evenals ongeveer 20 keer het gewicht – het evalueert een ton! (nou bijna). Ik geloof niet dat het uit de locatie zou kijken die naar de voorkant van een landrover zou worden vastgelopen. Onnodig om met zijn kracht te vermelden, runt het dit gordijn volledig snel en het is ongeveer twee keer zo snel om over het raam te reizen als de oude butler (misschien zelfs een beetje sneller) met een volledige reis die slechts 3 seconden duurt. Het is hoorbaar in gebruik, maar het is stiller dan de oude Bultler -motor en omdat het sneller is, de duur is ook korter. Omdat het achter onze lange gordijnen zit, is het geluid ook nogal gedempt.

Interface om te automatiseren – het systeem kan worden verbonden met veel andere systemen met behulp van hun functie -verbindingseenheid. Hoewel het veel meer is dan een boordevol blok in een doos, heeft het de allerbelangrijkste connector op het motoruiteinde, die uiterst lijkt op een ronde connector met 5 pins DIN-stijl.

In de verbindingseenheid

Terwijl PowerCord hun eigen verscheidenheid aan managementeenheden (lokale schakelaars, timers, enz.) Biedt, willen we van het programma veel geavanceerdere logica, beheren en automatisering toevoegen. Dus we wilden ze altijd beheren door middel van ons comfort

Intelligent veiligheidssysteem en onze C-BUS-opstelling. Uit de verbindingsvak is het teruggebracht naar een paar reserve -relais op ons comfort (één voor open, één voor close) Elk relais moet 1 seconde pulseren om de motor te activeren. Deze toegewijde beheren lijnen zijn een geluk als ze discrete open en nauwe opdrachten leveren, er is geen faffing rond met een schakelaar en proberen het specificeren van de gordijnen bij te houden. Het verbindingsvak heeft ook een discrete stopbeheer -lijn, dus in theorie is het mogelijk om de gordijnen te stoppen als je dat wilde, maar ik heb niet de moeite genomen om die keuze op dit punt te gebruiken. (Het is niet iets wat ik ontdek dat ik extreem vaak wil doen!).

Interface naar Comfort Relay Board

Er is ook nog een regeling genaamd “SEQ” -Dit doet een volledige open/sluiten (of sluiten/open) reeks, evenals nogmaals, ik heb die lijn niet zoveel gekoppeld als comfort, gezien het feit dat het comfort -estafettebord er 4 relais op heeft, evenals door alleen te koppelen Up de open en nauwe lijnen, ik kan twee sets gordijnmotoren passen met een enkel estafettebord.

Gordijnbus – We hebben acties geprogrammeerd in comfort (in totaal 4 gebeurtenissen) die de juiste uitgangen pulseren en daarmee de gordijnen openen of sluiten. Er zijn evenementen geprogrammeerd om ze onmiddellijk op specifieke tijden van de dag te openen/sluiten (sommige gekoppeld aan zonsopgang/zonsondergang, sommige zijn vaste tijden). Er is eveneens een actie in comfort die de gordijnen opent/sluit die wordt geactiveerd door een wijziging van de tegenwaarde,-dit systeem stelt ons in staat om handboek te laten beheren via de open/sluiten door middel van C-Bus-knoppen (C-Bus Group Numbers Map op Comfort Teller op Nummers. Dus wanneer C-Bus Group 22 in- of uitschakelt, comfort teller 22 wijzigingen in waarde van 0 of 255). De C-BUS UCM maakt dit uiterst eenvoudig, het is allemaal volledig automatisch en wat ook gebeurt op het CBUS-netwerk, comfort begrijpt het altijd meteen, en kan het daarom gebruiken om acties te activeren.

Onze bestaande Saturn -schakelaars

Voor de gordijnen beneden hebben we twee knoppen op een Saturn-schakelaar gebruikt, opnieuw discrete open en nauwe knoppen-meestal omdat in de C-Bus Saturn-vooraf gelabelde knopkappen er een paar zijn met “open” en “Sluiten “Labels, maar er is echter geen vooraf gelabelde dop die geschikt is voor een enkele knop die ze schakelt (geen foto’s van gordijnen enz.). Een geweldige upgrade voor de toekomst hier zou zijn om de gemeenschappelijke Saturn-schakelaar te schakelen en te vervangen door een DLT die onze eigen op maat gemaakte grafische labels mogelijk maakt.

Upgrade? – Saturns met DLT (Dynamic Labeling Technology)

Boven heb ik NEO’s en een mechanische clipsale kortstondige schakelaar met een buskoppeling erachter (een overblijfselen van de slechte oude dagen van X-10 DIN-railmodules en geoormerkt om te worden vervangen door een extreem snel vervangen door een Saturnus). In deze situatie heb ik een enkele knop gebruikt voor de gordijnen die ze schakelen. Nu zowel SWMBO als ik heb de mogelijkheid om de gordijnen te openen of te sluiten van ons privébed-bed C-Bus Neo’s, naast de muurschakelaar bij de deur.

Denk aan de onlangs onthulde C-Bus Shutter Motor Beheer Relay ook voor diegenen onder u die C-Bus hebben, maar geen comfortinstellingen.

HC WiFi gemotoriseerde blinde motor (op afstand inbegrepen) …

(95)

£ 82,99

Ga op Amazon

Add-a-Motor D80 Drapery Motor, 520 g

(20)

£ 99,99

Ga op Amazon

Uitverkoop

Ajax op de internet blinde motormotor – wijze wifi …

(430)

£ 94,95

Ga op Amazon

Conclusie – Onze bovenverdiepingmotor is aanzienlijk kleiner dan dit en heb ze allebei in actie gezien, ik ben er vrij zeker van dat de kleinere (serie 1) bijna zeker geschikt zou zijn geweest voor de zwaardere gordijnen beneden. De PowerCord -motoren zijn absoluut goed ontworpen en hun sterke gebouw moet jaren van dienst bieden. Het automatiseren van uw gordijnen is een leuke taak en een vrij direct installatie. Probeer het ook in uw huis.

powercord.org.uk (nu gesloten?)

Deel dit:
Facebook
Twitter
Reddit
LinkedIn
Pinterest
E -mail
Meer

Whatsapp
Afdrukken

Skype
Tumblr

Telegram
Zak

Laatste update op 2021-10-04 / Affiliate links / foto’s van Amazon Product Marketing API