Een mantel decoreren

om te sieren of niet te sieren, of nog belangrijker, hoe te sieren? De vraag is echt dit: wil je dat je open haard een dramatisch brandpunt in de kamer is of gewoon een ingetogen architectonisch detail? Of het nu zich in een grimmig moderne of klassiek standaardruimte bevindt, een open haard trekt meestal het oog. En hoe we de mantel versieren, helpt de structuur te bagatelliseren of er veel meer aandacht aan te trekken.

In dit artikel:
Modern
Hedendaags
Traditioneel
Mantel tips

Modern

Een manier om een ​​moderne mantel te behandelen, is door het te gebruiken als een weergavegebied voor één opvallend stuk beeldhouwkunst. Met dit type minimalistische stijl kunt u plezier maken in het vuur en tegelijkertijd een geliefd kunstwerk bekijken.

De meeste moderne mantelschermen zijn asymmetrisch. Als symmetrie echter cruciaal voor u is, kan een minimalistische maar gebalanceerde look worden gemaakt door de mantel te decoreren met één groot kunstwerk geflankeerd door twee vergelijkbare of identieke stukken, zoals vazen ​​of kleine lampen.

Sommige open haarden in moderne stijl hebben helemaal geen mantels, waardoor alleen de muur hierboven wordt gedecoreerd. Eén grote spiegel of kunstwerk dezelfde breedte als de open haard zal de ruimte in evenwicht brengen en net voldoende nadruk leggen op het gebied terwijl u profiteert van nuttige wandruimte voor weergave.

Hedendaags

Een hedendaagse mantel ziet misschien een aantal basisgroepen zoals een trio van vazen ​​of objecten d’art. Deze kunnen worden verwisseld met andere verzamelobjecten voor een snelle update of om een ​​nieuw seizoensgebonden display te maken.

Leunende lagen met ingelijste foto’s op een mantel is een huidige, verfijnde manier om een ​​display op te zetten. Probeer een uniforme look te behouden door vergelijkbare gekleurde frames of afbeeldingen te gebruiken (zoals alle zwart -witte foto’s). Het toevoegen van een plant of vaas aan het ene uiteinde van de mantel creëert een afleiding voor het oog en voegt interesse toe.

Traditioneel

Oude, verfijnde mantels vragen meestal een beetje veel meer inhoud. Om je mantelstroom te houden, afdwaal van de oude conventionele twee-candlestick en maak van de gelegenheid gebruik om interessante vignetten te creëren. Van het stapelen van stapels boeken tot hangende verzamelobjecten of antieke prints, bijna alles gaat in standaard mantel decoreren.

Mantel tips

Gebruik accentkleuren op uw mantel voor extra interesse en contrast; Coördinerende kleuren bieden een veel meer uniforme, serene look.

Kies wat cruciaal voor u is, wat u elke dag wilt zien en wat zou kunnen coördineren met de stijl en het palet van de kamer. Een mantel in een bibliotheek met houtpanelen kan bijvoorbeeld met leergebonden boeken zijn, of een prachtige, sierlijke spiegel.

Balans is cruciaal bij het maken van een display en een elegante manier om het te bereiken is om items van verschillende hoogten te gebruiken, maar van vergelijkbaar gewicht.

Het regelen van een groepering van hetzelfde type item kan ook zorgen voor een sterk display. Vijf of zelfs veel meer glazen kandelaars van verschillende hoogten en maten (allemaal met dezelfde kleur kaars, kunnen natuurlijk sprankeling en gewicht toevoegen aan de mantel, vooral als ze voor een spiegel zitten die het gloeiende kaarslicht weerspiegelt .

Het hangen van een flat-panel-tv boven de mantel wordt bijna de norm met de populariteit van high-definition televisies. Wanneer de tv echter wordt uitgeschakeld, blijft u achter met een leeg scherm. Een optie is om een ​​speciale tweerichtingsspiegel te installeren in een aantrekkelijk hout- of metalen frame (Séura is zo’n bedrijf dat deze maakt.) Hang de spiegel over de voorkant van de televisie en wanneer de tv is, is het scherm zichtbaar door de spiegel. De televisie is uitgeschakeld, ziet eruit als een gewone spiegel over je mantel. Sommige elektronische bedrijven verkopen deze spiegels nu als accessoires voor hun tv’s.